Kies hier een categorie

Waar moet u op letten bij het selecteren van de juiste barkrukken?

Denk niet te licht over barkrukken. Barkrukken kunnen erg sfeerbepalend zijn in een bar. De keuze voor de juiste barkruk in uw bar zou moeten worden bepaald op basis van de gebruiker. Hoe wilt u de barkruk gebruiken? Met welk doel, en in welke setting? We leggen graag uit waar u op moet letten en helpen u bij het ontwerpen of het kiezen van de perfecte barkruk voor uw bar.

Bij elke bar hoort naar onze mening een barkruk. Een bar heeft namelijk de perfecte stahoogte, maar het is ook erg comfortabel om aan de bar te kunnen zitten in plaats van te hangen. Barkrukken kunnen bovendien een intieme sfeer creëren: doordat het zitvlak hoger is en kleiner qua oppervlak neemt de barkruk minder ruimte in beslag.

Lees hieronder verder voor meer handige tips over barkrukken.

Waar moet u op letten bij het ontwerpen of selecteren van uw barkrukken?

1. Barkruk met of zonder rugleuning?

De rugleuning is een detail die een belangrijke invloed heeft op de ervaring van uw gasten in uw bar. Een rugleuning maakt een barkruk comfortabeler, maar maakt het ook mogelijk voor de gasten om zich af te sluiten van de rest van het gezelschap of het feestje.

Een barkruk zonder rugleuning geeft bovendien de gemakkelijke mogelijkheid om te draaien op de barkruk en dus vrij te bewegen. Dit zijn belangrijke overwegingen die u dient te maken bij het kiezen van de juiste barkruk in uw bar.

2. De perfecte zithoogte van een barkruk

De perfecte hoogte van de barkruk hangt samen met de hoogte van de bar of de bartafel. Wanneer dit niet goed is afgestemd, zorgt dit al snel voor irritatie. Het zit namelijk niet fijn wanneer u met uw armen te laag of juist te hoog op de bar of de bartafel leunt.

Idealiter kunt u rekening houden met een afstand van 30 centimeter tussen het zitvlak van de kruk en het tafelblad of het barblad. Daarom kunt beter u de hoogte van de barkruk kiezen op basis van de hoogte van de bar(tafel).

3. Barkrukken met verstelbare hoogte

U kunt de gast een prettigere ervaring geven wanneer het mogelijk is om de hoogte van de barkruk te verstellen. U kunt met een mechanische barkruk de hoogte met zo’n 20 centimeter verstellen. Dit is ideaal voor een klein of groot persoon. Een verstelbare barkruk heeft echter ook belangrijke nadelen die u in overweging zou moeten nemen.

  • De mechanische barkruk heeft meer slijtage aan het mechanische onderdeel, en daardoor ook een kortere levensduur.
  • Op de maximale hoogte is de slijtage nog groter.
  • Een verstelbare barkruk heeft één poot en is daardoor minder stabiel dan een barkruk met vier poten.

4. Comfortabele barkruk

Leeft u in in de gebruiker van de barkruk. Kan een kussen het comfort van de barkruk verbeteren? Een barkruk met zitkussen is comfortabeler. Daardoor kan de gebruiker gemakkelijker langere tijd op de barkruk zitten.

Daar staat tegenover dat een kussen ook slijtage-gevoelig is. De bekleding zal waarschijnlijk eerder moeten worden vervangen dan de barkruk. U kunt met een kussen de barkruk wel helemaal aanpassen aan een bepaalde sfeer.

5. De barkruk als sfeerelement

U kunt de barkruk gebruiken als belangrijk sfeerelement. Wanneer ze direct opvallen en uitnodigen om erop te zitten, voelen bezoekers in de bar zich snel op hun gemak. Bovendien kunt u met opvallende barkrukken een gezellige bar creëren. U kunt de barkrukken ook opnemen in de sfeerbepaling, door met kleur en uitstraling te spelen.

Op deze manier kunnen de barkrukken een belangrijk element zijn in uw bar. Hier mag u zeker mee spelen.

Heeft u een vraag over barkrukken? Of bent u op zoek naar inspiratie? Neem gerust contact op met Tinus Toog voor het ontwerpen van nieuwe barkrukken, of neem een kijkje in onze showroom voor authentieke, karakteristieke en antieke barkrukken