Kies hier een categorie

Ideeën voor barlampen in uw barontwerp

Barlampen zijn belangrijk. Barverlichting bepaald namelijk in belangrijke mate de sfeer in de ruimte. De juiste barlampen maken dus het verschil. Bedenk maar eens het verschil tussen tl-verlichting en de juiste, sfeervolle LED-verlichting. Precies! Denk daarom goed na over barlampen, en laat u goed adviseren door een expert bij het ontwerpen van uw nieuwe bar en het interieur van uw bar. Tinus Toog adviseert u graag hierover. Vraag hem dus gerust om advies.

Kies de barlampen met de juiste sfeer

Het eerste wat u zou moeten bepalen, is welke sfeer u graag wilt creëren in uw bar. De keuze voor barlampen draagt namelijk bij aan deze sfeer. U kunt bijvoorbeeld werken met hanglampen, muurlampen en sta-lampen. En welk design heeft uw voorkeur? U kunt bijvoorbeeld kiezen uit lampen met een industrieel karakter, modern ontwerp of een klassiek ontwerp. U kunt ook zelf creatief zijn met verlichting, door een peertje in een drankfles te hangen voor een leuk effect.

Onze tip: Gebruik dimverlichting

Onze tip is om zoveel mogelijk te werken met verlichting die u kunt aanpassen aan de sfeer van het moment. Dit kan erg goed worden geregeld met dimmers. De dimmers sluit u aan op de bedrading bij de knopschakelaar. Met de dimmer kunt u het licht feller of zachter maken, en daarmee de sfeer in de ruimte beïnvloeden.

LED-verlichting

In combinatie met de dimmers werken we graag met LED-verlichting. LED-verlichting is energiezuinige verlichting en de lampjes hoeven minder vaak te worden vervangen. Daardoor zijn LED-lampjes duurzame alternatieven.

Doordat LED-lampjes bovendien vaak kleiner van formaat zijn, kunnen ze gemakkelijk verwerkt worden in een barontwerp. Bijvoorbeeld aan de muur, in de achterwand van de bar of aan de hemel van de bar. Dit geeft een enorm leuk effect in de bar.

Onze tip: Neem barlampen mee in het ontwerp voor uw nieuwe of gebruikte bar

Onze ervaring is dat barverlichting essentieel is in de algehele sfeer in een bar. Een belangrijk element van verlichting is de bedrading. Om barlampen goed te kunnen verwerken in de ruimte en in het ontwerp van de bar, is het zeer efficiënt om de barverlichting vanaf het begin van het ontwerpproces mee te nemen.

Het resultaat is dat de verlichting kan worden afgestemd op het ontwerp en de lampjes en de bedrading perfect zijn weggewerkt in het gehele barontwerp. Een prachtoplossing dus!

Of u nu voor een nieuwe bar of gebruikte bar gaat, Tinus Toog adviseert u graag over het geheel. Daarom neemt Tinus zeker de barverlichting mee in het ontwerpproces. Vraag Tinus gerust naar de mogelijkheden door hem een mailtje te sturen met uw ideeën en vragen.