Kies hier een categorie

Waar moet u op letten bij het selecteren van de juiste horecastoelen?

De perfecte horecastoel is een perfecte combinatie van comfort en uitstraling. Maar ook afmeting en duurzaamheid zijn belangrijke elementen die u mee zou moeten nemen bij het selecteren van de juiste horecastoelen. Horecastoelen kiezen is een belangrijke stap in het samenstellen van de inrichting of bij het vernieuwen van uw horecazaak.

Wij adviseren u hier graag bij. Tinus Toog kan uw nieuwe horecastoelen ontwerpen op maat, maar u vindt bij ons ook geweldige gebruikte horecastoelen, met een unieke stijl en karakter.

Kies de juiste stijl van horecastoelen

De stil is een belangrijk uitgangspunt. U kunt kiezen voor een moderne, industriële, karakteristieke, landelijke of huiselijke stijl. En wilt u graag houten, metalen of rieten horecastoelen?

De stijl die u kiest voor de horecastoelen moet natuurlijk passen in de stijl van de ruimte en de zaak waarin de stoelen komen te staan. Bepaal dus eerst de stijl van de zaak, en kies hierbij de juiste horecastoelen.

Maar het beste advies is natuurlijk om u te laten adviseren door een interieurspecialist die is gespecialiseerd in horeca inrichting. Dan weet u zeker dat alle elementen bij elkaar een beter geheel vormen dan los van elkaar.

Kies het materiaal van de horecastoel

Het materiaal hangt samen met de stijl, want het materiaal geeft een bepaalde uitstraling. Het materiaal heeft echter ook invloed op het gewicht van de stoel en het slijtageniveau.

Het comfortniveau van de stoel wordt ook bepaald door de gekozen materialen. Hoe lekkerder een gast in de stoel zit, hoe langer hij/zij blijft zitten en hoe meer er wordt genuttigd.

Het materiaalgebruik is ook belangrijk in relatie tot de plek waar de stoel komt te staan. In de volle zon of dicht bij een openhaard is het gebruik van leer of metalen bijvoorbeeld niet aan te raden, want deze wordt te warm.

Tenslotte heeft de keuze voor materiaal invloed op de kleur en de uitstraling van de stoel. Denk bijvoorbeeld aan hout, wat warmte uitstraalt, terwijl metaal juist een koude indruk geeft. Wat past binnen uw plan?

De afmeting van de horecastoel

Hoeveel ruimte heeft u voor een stoel? Waarschijnlijk wilt u in uw horecazaak een bepaald aantal zitplekken kwijt, eventueel in combinatie met tafels. Bij het kiezen van de juiste horecastoelen moet u daarom ook rekening houden met de afmeting van de stoelen. Een aantal factoren kunt u hierbij in overweging nemen:

-Sommige stoelen nemen aanzienlijk meer ruimte in beslag dan andere stoelen.
-De combinatie tussen horecatafels en horecastoelen geven mogelijkheden qua ruimte. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor smalle of ronde horecatafels in combinatie met grotere horecastoelen.
-U kunt ook werken met verschillende hoogtes om hiermee een ruimtelijke sfeer te creëren. Barkrukken zijn hoger en gebruiken een kleiner oppervlak dan stoelen. Door barkrukken met horecastoelen af te wisselen, kunt u spelen met de beschikbare ruimte en het ruimtelijke gevoel.
-Wilt u brede of smalle horecastoelen?
-Comfortabele of praktische horecastoelen?
-Met of zonder rugleuning en armleuningen?
-Hoe groter de tafel, hoe meer ruimte u heeft voor stoelen. Of andersom.
-De ideale zithoogte van een horecastoel is 45 centimeter. Kies in combinatie met de stoel ook een tafel met een ideale of aangepaste hoogte.

Tip: Om ruimte te besparen of een leuk element toe te voegen aan uw zaak, kunt u ook werken met banken in plaats van horecastoelen.

Duurzame horecastoelen

Tenslotte is de duurzaamheid van horecastoelen een zeer belangrijk element. Hoe duurzamer de stoel, hoe minder slijtage en hoe langer de levensduur van de stoel.

In elke horecazaak is het zeer belangrijk dat een stoel tegen een stootje kan. Dit betekent ook dat de bekleding van een stoel intensief moet kunnen worden gebruikt zonder dat deze snel zal slijten of kapot gaat. De keuze voor duurzame stoelen bespaart u op de lange termijn veel onderhoudskosten. En dit betekent direct dat u minder snel uw stoelen hoeft te vervangen.  Kies daarvoor een duurzame stoel die tegen een stootje kan.

Heeft u nog vragen over horecastoelen, of wilt u graag advies over het ontwerpen van horecastoelen op maat? Neem gerust contact op met Tinus Toog. Of bekijk onze showroom voor inspiratie.